Exemple de jocuri de miscare la educatie fizica

Home / Exemple de jocuri de miscare la educatie fizica

La Intoarcere alearga spre urmatorii coechipieri PE soins II ating PE Umar. DIN contra, va Sta jos si va putea prinde “coada” altuia ce alearga PE Langa El. Domnul Broscoi a Sarit intr-o zi DIN Iazul sau si s-a trezit in ploaie, Zicandu-si: “O sa ma ud si o sa racesc! La comanda foc! Copiii sunt impartiti in echipe egale ca numar asezate PE siruri, inapoia liniei de plecare. Deprinderile de echilibru, Tarare, escaladare au fost plasate la inceputul stafetei fiind executate numai la ducere, urmate obligatoriu de alergare. Inaintea fiecarei echipe, la distanta de 2m se afla doua buturugi (bancute) perpendiculaire PE Directia de deplasare. PE cealalta se vor ASEZA “pestii”. Dupa ce au trecut de EA, se ridicule, se intorc in alergare prin Exterior si se aseaza la coada sirurilor. La semnal, primii DIN fiecare echipa alearga aproape de sfoara unde se aseaza in culcat inainte si se tarasc PE antebrate (deplasarea se executa cu sprijin Numai pe antebrate), picioarele mentinandu-se intinse, PE Sub sfoara, fara sa o Atinga. La semnal, primii pornesc, alearga, se rostogolesc PE saltea, UAI en mana un stegulet DIN suport il flutura, il Pun la Loc, alearga spre echipa Lor, II ating PE umeri PE urmatorii si se aseaza la coada sirurilor. Graba excesiva dans schimbarea jocurilor, precum si renuntarea la repetarea celor vechi, Duce la rezultate négatif. La semnalul vanatorii alearga sa Vaneze veveritele, acestea se pot Salva daca se suie à cuiburi (PE scaunele). Cand se Aude comanda “porniti! Ai grija sa supraveghezi participantii PE toata durata “cursei”.

Dans FATA echipelor se afla o Linie de plecare, iar la 5-6M o saltea. Copilul invata astfel sa Tina seama nu numai de dorintele personale, ci si de conditiile Comune si regulile GENERALE. Veveritele la cuiburi! In cadrul stafetelor am organis intrecerea de 4-5 ori stabilind de fiecare data Clasamentul, iar la sfarsit echipa castigatoare. In partea OpUSA este desenat un dreptunghi Gradina de zarzavat, iar in apropiere un Alt CERC cusca Cainelui de Paza. Iepurasii FuG spre vizuini, cel Prins este dus in cusca. La un moment dat, “caracatita” va Striga: “mi-e foame! Nu intrăm în detalii, multe jocuri DIN LISTĂ sunt binecunoscute. Salut Lucian, ITI Multumim pentru mesaj si aprecieri. Cand Lupul prinde mielul vor fi numiti in roluri ALTI copii. Cand ajung la aceasta se opresc, iar primul Copil DIN cealalta echipa preia mingea si porneste parcurgand acelasi Traseu. La comanda, primii DIN echipe alearga pana la buturuga, pe care o escaladeaza, SAR de PE EA si alearga pana la clopotelul suspendat, il ating, se intorc à alergare, II ating PE Umar PE urmatorii si se aseaza la coada sirurilor.

Copiii sunt impartiti in 3-4 echipe si fiecare formeaza un CERC, tinandu-se de Maini. Dans FATA fiecarei echipe la distanta de 2-2,5 m se deseneaza Cate un CERC. In acelasi timp, educatoarea va avea in vedere ca, treptat, sa formeze copiilor deprinderea de a-si organisations si desfasura Singuri jocurile, fara a mai fi nevoie de participarea EI directa. Veti batatori zapada cu picioarele pentru a forma un CERC, Cu diametrul de 3-6 m. pentru ca jocurile sa AIBA eficienta Dorita, am avut grija la Alegerea locului de desfasurare, a materialelor necesare si a numarului de participanti. Iakovlev V. inaintea echipelor PE Traseu, se Pun in 3 LocURI Cate doua cosuleiman DIN Material plastique pe care se sprijina Cate un baston de gimnastica. Presupunand intrecerea, AM alcatuit DIN efectivul de copii un numar de echipe facand o repartizare Numerica echilibrata, en principal PE criteriul potentialului motric. La comanda, primii DIN fiecare echipa pornesc in alergare si SAR peste obstacole. Copiii, asezati PE Marginea cercului Mare in sprijin ghemuit reprezinta broscutele. Copiii sunt impartiti in mai multe echipe egale ca numar asezate PE siruri cu fata la capatul Cate unei Banci de gimnastica.

    Posted in: Sin categoría